Aktualności
Spritzkrapfen mit Weinschaum – czyli słowo o pączkach w niecodziennej odsłonie
12
/ 02 / 2023
Co jadali książęta na dworze w Pszczynie? Co serwował kucharz na śniadanie a co na obiad? Czy jadano wykwintne potrawy ze składników sprowadzanych zza granicy czy też na stół trafiały dania skomponowane z lokalnych produktów?
Europejski fajans delikatny z XIX wieku
01
/ 02 / 2023
Na wystawie zostaną zaprezentowane wyroby powstałe w kilkudziesięciu wytwórniach europejskich w licznych odmianach pod względem technologii i techniki dekoracji.
Wystawa dostępna od 29 kwietnia 2023 roku
→
Wiosna z Fryderykiem — Mateusz Dubiel & Krzysztof Wierciński
01
/ 02 / 2023
Mateusz Dubiel & Krzysztof Wierciński. Wiosna z Fryderykiem w Zamku pszczyńskim